Samen Systemisch Werken     

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Individuele Familieopstelling


Voel je je niet zo prettig in een groep, dan is een individuele opstelling ook mogelijk. Het werkt hetzelfde als een groepsopstelling, maar in plaats van representanten (echte mensen) gebruiken we vloerankers, poppetjes of een opstelling in de mind.  

Een opstelling duurt gemiddeld een uur.


Houten poppetjes:  de poppetjes worden ingezet voor bijvoorbeeld de vader, moeder, opa, oma enzovoort. De begeleider en cliënt zitten aan een tafel. De begeleider zet de poppetjes neer naar het innerlijk beeld van de begeleider en aan de hand van de informatie die wordt verkregen vanuit het gesprek met de cliënt. Tijdens de sessie kunnen de poppetjes verschoven worden, zinnen uitgesproken en rituelen uitgevoerd worden.


Vloerankers: Bij deze methode gebruiken we matjes of papiertjes die worden ingezet voor bijvoorbeeld de vader, moeder, opa, oma enzovoort. Bij deze methode werken we in een ruimte. Verder gaat het precies hetzelfde als bij de poppetjes.


Opstelling in de mind: Dit is een visualisatieoefening. Het werkt hetzelfde als met de poppetjes of de vloerankers alleen worden deze vervangen voor een visualisatie.