top of page

Wie ik ben

Ik ben Yvonne Woordes en geef individuele en groepsgerichte familieopstellingen, daarnaast ben ik docent familieopsteller/ systemisch werk aan de Academie voor Geesteswetenschappen. In 2009, tijdens een opleiding tot paardencoach, ben ik in aanraking gekomen met familieopstellingen. In eerste instantie was ik sceptisch en vond ik het vaag. Toch besloot ik me aan te melden voor de opleiding. Ik deed in die tijd veel coachopleidingen en deze kon er ook mooi bij. Toen de dag was aangebroken dat ik mijn eerste weekendopleiding had tot familieopsteller, ging ik met lood in mijn schoenen er naar toe. De eerste 2 weekenden vroeg ik me echt af of ik op de juiste plek zat, was dit wel wat voor mij? Totdat ik zelf een vraag mocht inbrengen. Alles klopte, ik was direct overtuigd. Het was mooi, pijnlijk, draagbaar, oprecht en ik voelde me voor het eerst echt gezien.

Ik had toch al veel gedaan op het gebied van coaching maar niet eerder had ik iets zo diepgaand ervaren waarbij ik zoveel inzichten kreeg. In de jaren daarna heb ik veel opstellingen voor mezelf gedaan. Ik ervaarde mijn leven als zwaar en was vaak erg moe en voelde me in dienst van het leven. Ik had een chronische darmontsteking (ziekte van Crohn), ik gebruikte veel medicijnen en volgens de artsen zou ik er nooit meer vanaf komen. Inmiddels 10 jaar later en veel ziekmakende patronen van mezelf te hebben aangekeken, ben ik alweer sinds een aantal jaar medicijnvrij en heb ik nergens meer last van. Verder voel ik me veel lichter en geniet ik volop van het leven. Keuzes maken zijn een stuk eenvoudiger en aan moeilijke momenten kan ik me veel beter overgeven.

In 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach op basis van familieopstellingen gevolgd en heb daarna nog 2 keer de opleiding familieopstellingen gedaan. Inmiddels geef ik de afgelopen 12 jaar met veel passie individuele en groepsgewijze opstellingen.

Tevens werk ik als docent familieopsteller/ systemisch werk aan de Academie voor Geesteswetenschappen en ben ik sinds dit jaar (2021) werkzaam als co-trainer bij het instituut voor systemisch werk van Elmer Hendrix.

Werken als familieopsteller is ontzettend fijn werk en ik doe dit met heel veel liefde, passie en oprechtheid. Elke opstelling is weer bijzonder, mooi, puur en eerlijk.

bottom of page