top of page

Familieopstellingen en lichaamswerk

Het is een mooie combinatie om lichaamswerk met familieopstellingen te combinereren. Als we goed in ons lichaam aanwezig zijn kan de opstelling goed zijn werk doen. Daarnaast vinden we in ons lichaam altijd de juiste antwoorden voor alles waar we tegen aanlopen. Als we goed in ons lichaam aanwezig zijn weten we vanzelf welk pad we hebben te bewandelen. Keuzes worden makkelijker en problemen waar we tegen aanlopen kunnen we beter mee omgaan. Onze maatschappij is met name gericht is op ons denken, waardoor het voor vele van ons erg moeilijk is om voordurend in het lichaam aanwezig te zijn. Baby's zijn alleen maar aanwezig in het lichaam, er is nog geen denken. Naarmate we ouder worden onwikkelen we naast het gezonde ego wat we nodig hebben om in deze wereld te functioneren, een ongezond ego. Het ongezonde ego is opgebouwd uit alle ervaringen,opvoeding, trauma's, conditioneringen, overgenome gevoelens van ouders en voorouders enz.

We functioneren vaak grotendeels onbewust vanuit ons ongezonde ego, waardoor we continu op een dwaalspoor worden gezet. Om werkelijk vrij te kunnen leven is het noodzakelijk vrij te worden van de greep van ons ongezonde ego en gedachten. 

Met familieopstellingen zet je een bewustwordingsproces in gang, waardoor het mogelijk wordt dat je steeds meer bewust wordt van je eigen handelen en je je minder identificeert met je gevoelens en gedachten. Om het bewustwordingsproces te ontwikkelen hebben we de hulp van ons lichaam nodig. Ons lichaam liegt nooit en geeft ons haarfijn aan wat goed voor ons is en niet. 


Hoe zien de 2 dagen eruit

Iedereen die zich heeft aangemeld komt in aanmerking voor een opstelling. Verder geeft Alice Kwakkernaat Chineng Qigong. Alice geeft al jarenlang Chineng Qigong. Ze is in China geweest om het vak goed te leren en daarnaast volgt ze jaarlijks nog trainingen van Chinese leraren om zelf steeds te blijven ontwikkelen. Bij mooi weer wordt Chineng Qigong buiten gedaan in het open veld midden in het bos. Daarnaast geeft Thea Koeleman een klankschalenbad met haar enorme variatie aan klankschalen. De trillingen van de klankschalen werken enorm ontspannend.

 

Praktische informatie

Aantal: maximaal 12 deelnemers

Locatie: Zutphenseweg 95, Lochem

Tarief: 160 euro per persoon

Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur


bottom of page